lunes, 9 de mayo de 2016

Literautas amb el Corazón de Alejo!

Qualsevol persona que es quedi en blanc davant el fol o el monitor de l'ordenador NECESSITA llegir aquest llibre de la meva amiga Iria López.
Són exercicis creatius que justament fan que exercitis la creativitat en la escriptura, agafant dinàmiques i protocols d'actuació (com tenir un arxiu de personatges, situacions, incidents i conflictes per desenvolupar de gaire bé el no res una història, una sinopsi, un relat, 4 fols) a l'hora d'escriure.
En realitat tots els exercicis que s'inclouen fan que t'interroguis a tu mateix com si fosis un personatge de ficció i et trobasis amb situacions generades fen-te preguntes a tu mateix, però que estan dins el llibre com a trampolí per convertir les respostes en relats o micronarracions.
En aquest sentit m'ha recordat el meu "sistema" per preparar partides de rol (hi ha un objecte, com ha arribat fins allà? Per què el cerquen els personatges? Si tots són enemics que ha fet que col·laborin? Això està ambientat a un univers fantàstic, de ciència ficció o al Singapur contemporani?) fent preguntes sobre imatges, objectes i personatges que tenc al cap acab filant tot i descartant coses per altres partides, etc.
Iria ha donat varis exemplars del llibre i el podreu trobar a preu de rialla a les taules per n'Alejo a la llibreria. Si teniu curiositat també podeu comprar-lo amb els altres dos llibres de l'autora a la web Literautas que mana ella mateixa amb arxius i documents relacionats amb l'escriptura.
Aquesta és la web: http://www.literautas.com/es/editorial/