domingo, 7 de agosto de 2011

Fotos Partides LAS MANSIONES DE LA LOCURA 6 Agost 2011

Aquest és el gran joc al que jugarem el darrer Dissabte Lúdic a Gotham Còmics.
Dos grups d'Investigadors i dos Guardians s'endinsaren dins dues Mansiones de la Locura diferents per assolir els seus propis objectius.
Las Mansiones és un joc cooperatiu, per la part dels Investigadors, que han de resoldre el misteri que els planteja el Guardià i que gira sempre sobre una de les cinc Mansions de la Locura que es poden montar amb el joc.
El Guardià per la seva part ha de fer el possible per a que els Investigadors fracassin, al mateix temps que intenta aconseguir l'Objectiu que cada Mansió li marca a ell.
Las Mansions requereix cert temps de muntatge, però quan el Guardià coneix el joc i té separat cada tipus de Carta, Marcador, etc. aquest apartat burocràtic del joc es gestiona amb molta més facilitat i rapidesa.
Com a contrapartida, l'aspecte final de la taula de joc és sensacional, i cada element en ella obeeix a alguna raó important en termes de joc.
Els jugadors que no exerceixen de Guardià, trien un dels posibles Investigadors que ofereix Las Mansiones, tots ells amb la seva figureta de plàstic per a representar-ho al tauler i, a més, amb distintes versions (Perfils) del mateix personatge per elegir.
El Guardià s'ocupa de tot el xiringuito que veieu aquí: marcadors d'Horror, de Dany, cartes d'Objetiu, Esdeveniment, Mites, Trauma, Obstacle, Pany, etc.
I també de controlar els Monstres que apareguin durant la partida!
Els Investigadors completen les peces de la Mansió segons l'escenari triat pel Guardià abans de començar a jugar, a partir d'un mapa que figura a la Guía de los Investigadores.
El Guardià també té la seva feina enregistrada en la seva pròpia Guía del Guardián i els dos grups poden consultar les Reglas Bàsicas, que expliquen tota la mecànica del joc.
Els Investigadors llegeixen un text novel·lat que explica la seva presència dins La Mansió corresponent i aspectes d'ambientació que lis seran útils una vegada comencin a Explorar les Habitacions que es trobaran durant la seva investigació.
El Guardià llegeix també un text d'ambientació a continuació.
Aquest varia segons les decisions que ha pres durant la fase de preparació de l'escenari, car que cadascun d'ells té tres Objectius (condicions de victòria) diferents per resoldre-ho (tant pels Investigadors com per al Guardià), assegurant així la rejugabilitat de tots els escenaris.
Els Investigadors es mouen per La Mansió evitant o lluitant amb els distints Monstres que els ataquen, mentre Exploren les habitacions que poden amagar alguna Pista que els condueixi a descobrir la manera (Objectiu) de resoldre el misteri o la situació que els ha portat fins allà.
Cans, guitarres, armes automàtiques, distints tipus de Magia i la cooperació amb els altres Investigadors és el que farà que compleixin el seu Objectiu (després de l'ardua tasca que supossa esbrinar quin és, és clar!).
Els Trencaclosques per accedir a les Pistes amagades darrera del Pany que les inclou és un dels detalls enginyosos del joc.
I, evidentment, l'Horror que causen els Monstres dels Mites cada vegada que s'apareixen als Investigadors, simplement NO PODIA FALTAR!
--
Gràcies a tots els que acudiren i sobretot a Toni Frau per oferir-se a fer de Guardià a una de les partides i suggerir el joc com tema d'un dels nostres Dissabtes Lúdics.
I el mateix va per Carlos García que de seguida va oferir els seus serveis com a Guardià pel que fos necessari.
A tots dos, moltes gràcies!
--
Més fotos AQUÍ.