sábado, 13 de junio de 2020

Gràcies per tot, Dennis O'Neil

Ha mort una llegenda del còmic, Dennis O'Neil, guionista i editor que va crear amb Neal Adams dues etapes senyeres i revolucionàries en el seu moment de Batman (fent que tornés a la seva foscor primigènia i va iniciar el camí que va arribar al Batman de Frank Miller) i Green Lantern/Green Arrow, un dels primers còmics de superherois que va tocar temes importants (ecologia, desigualtats econòmiques, racisme, sobrepoblació).
Jo sempre el recordaré per les seves columnes d'opinió (Desde dentroe) que Zinco publicava al Correu de lectors de The Question, un dels millors correus de lectors mai publicats a Espanya, i, per suposat, per el còmic que l'allotjava.
The Question és gairebé l'únic còmic que va entendre les lliçons del Watchmen de Moore i Gibbons, aplicant-les amb un estil magistral i brillant amb llum pròpia. És un dels meus còmics favorits i sempre estaré agrait a O'Neil i Denys Cowan per haver realitzat una obra que va significar un catalitzador de canvis personals i contribuir a fer-me pensar i a aprendre a pensar.
Vos deix aquest text que vaig escriure sobre la seva etapa del personatge creat per Steve Ditko (i que va inspirar al Rorschach de Watchmen) com a homenatge a O'Neil. I disculpes a Cowan per no esmentar-lo al mateix, quan The Question no seria el mateix sense la seva estètica bruta i els trajes tan xulos que Vic Sage vestia per patejar culs.
Enllaç prement AQUÍ.

Jaume Albertí