sábado, 3 de octubre de 2015

Còmic Nostrum! Tenim l'obra de tots els convidats!

Aquí els convidats!
Info treta de https://comicnostrum.wordpress.com/convidats/
Visitau la web del CN Drawing Circus 2015 per més detalls!


  • François Boucq 
  • François Boucq
Boucq té el recorregut historietístic més dilatat de tots els convidats de l’edició d’enguany del Còmic Nostrum.
Ha col·laborat amb altres guionistes, entre ells Alejandro Jodorowsky,  i s’ha escrit els seus propis guions, moltes vegades de caire humorístic, com les aventures de Jerónimo Puchero i Rock Mastard.
La seva carrera està puntuada pels èxits de públic i de crítica.
  • Cloé Cruchaudet 
  • Chloé Cruchaudet
L’obra en còmic de Chloé Cruchaudet es pot caracteritzar per dos trets: mínima i exitosa.
Els seus dos còmics “importants” són Groenlandia-Manhattan, gran premi Goscinny 2008, I Degenerado, amb premis a festivals tant destacats com el propi Angoulême.
Si altres autors d’historieta són prolífics i, de vegades, molt dispersos, Cruchaudet s’estima més el tebeo treballat i potent, no una sortida mensual a les seves dèries artístiques, sinò algo consensuat amb ella mateixa i el seu esperit artístic durant anys abans de veure la publicació.
  • Daniel Acuña 
  • Daniel Acuña
Co-creador de Claus & Simon amb Santiago Arcas, Acuña és un dibuixant molt detallista i complet que integra a la perfecció de la feina del llapis amb l’entintat atmosfèric.
La major part de la seva feina és per la industria americana del còmic, normalment fent números sueltos de col·leccions de superherois tant de DC Comics com de Marvel Comics, lesprincipals editorials del gènere. Només té tres casos de còmics on treballa en tres arcs argumentals complets: Uncle Sam & the Freedom Fighters, Los Eternos i Viuda Negra: En nombre de la rosa. La seva contribució gràfica als darrer anys és per la sèrie guionitzada per Rick Remender, Uncanny X-Men, que fusiona el món del Vengadors i els X-Men.
  • David Rubin 
  • David Rubín
Comença a fer feina amb històries curtes a una multiplicitat de fanzines i revistes de còmics. Continua amb obres com El Circo del Desaliento i La tetería del oso malayo, que també continuen la vena d’historieta anterior per passar a publicar novel·les gràfiques amb còmics complets a cadascuna d’elles (Cuaderno de Tormentas, Romeo y Julieta i El monte de las ánimas), línia que continua amb els dos volums de El Héroe i la col·laboració amb el guionista Santiago García, Beowulf.
Actualment treballa pel mercat nordamericà del comic-book en l’univers del personatge Battling Boy de l’autor nordamericà Paul Pope i altres projectes.
  • Sergio Lara 
  • Sergio Lara
Animador especialista en stop-motion, ens regalarà un curs sobre la mateixa i ja sabem que aquestes ponències al CEF, junt amb les Master Class de Ses Voltes, solen ser lo millor de lo millor dels nostres Còmic Nostrums, una oportunitat d’aprendre d’autèntics experts en la animació i la historieta.
Lara ha treballat en diverses produccions stop-motion a Espanya i també fora d’ella, amb un currículum que inclou títols com: Piratas del Caribe, Winnie the Pooh, Toys’r’us, Halo, Clay Kids, Anomalisa i Under the apple tree. De bon segur que heu sentit parlar o vist algun d’ells!

I aquí la seva obra!
Teniu per triar pel dia en que la vos dediquin al Festival!
David Rubín: El circo del desaliento, La tetería del oso malayo, El héroe 1 i 2...
David Rubín: Beowulf, Romeo y Julieta, El bosque de las ánimas.
François Boucq: La mujer del mago, Boca de diablo...
François Boucq: Janitor 1, Rock Mastard, Jerónimo Puchero, XIII...
Chloé Cruchaudet: Groenlandia Manhattan i Degenerado (maldament no es vegi està a la taula).
Daniel Acuña: Viuda Negra En nombre de la rosa.
François Boucq: Bouncer.
David Rubín: El momento de Aurora West...
Val, i això és propaganda descarada de La maquinació temerària, la Deriva nº 1 i els còmics d'Spirou!