lunes, 29 de octubre de 2018

Un repàs del còmics de VENENO que hem llegit!

Després de la seva aparició a The Amazing Spiderman, Veneno va aconseguir tan d'èxit que va començar a protagonitzar les seves pròpies mini sèries, una darrera de l'altra i amb molt bona fortuna comercial. Es va dulcificar el personatge i se'l va convertir en un protector dels inocents, és a dir, en un superheroi a l'ús. Veneno Protector Letal relata la seva primera aventura en solitari.
Aquest integral recopila tot el primer volum de les aventures mensuals de Veneno, en una trama que recorda a La Cosa de John Carpenter i amb un to conspiranoic que recorda a Expediente-X. De tots els còmics dels que xerr en aquesta entrada, aquest és el que més m'ha agradat i el que trob més interessant i que compta amb les aparicions especials dels 4 Fantàstics, Lobezno i Spiderman. Terror, misteris, alienígenes i Veneno! Alerta, això sí, perquè malhauradament el còmic va quedar sense concloure i no varem arribar a saber qui eren realment els dolents!
 En aquest pròleg a la saga Universo Veneno coneixem a distints superherois (Lobezna, Masacre Gwen, el Viejo Logan...) de diferents realitats que formen parella amb un simbionte i són reclamats per un Veneno/Capità Amèrica per participar a l'esdeveniment posterior en el que s'enfronten a les "ponzoñas", unes criatures rotllo Alien que causen el terror fins i tot als més curtits simbiontes amb superpoders. Destaca l'humor i lo entretingudes que són gairebé totes les històries i, especialment, la qualitat dels dibuixants. Es nota que donen el màxim de les seves capacitats i que varen tenir temps de sobra per poder enllumenar al personal!
I aquí tenim l'esdeveniment principal en el que els simbiontes i els personatges amb els que estan emparellats s'enfronten a l'amenaça de les "ponzoñas". Tota la saga té un toque molt zombi i de fet em recorda molt als Marvel Zombies d'en Robert Kirkman, però sense el sentit de l'humor macabre d'aquests. L'història continua en...
 ... VENENO-X! És un crossover entre les col·leccions de Veneno i La Patrulla-X Azul que aquí s'ha publicat de forma íntegre en dos números de La Patrulla-X (teniu les imatges just a dalt d'aquest text). Tenim notícia de que les "ponzoñas" no varen ser erradicades totalment i han viatjat a la nostra realitat. Visitam el planeta d'origen dels simbiontes, sofrim baixes personals i la trama continua en...
Les "ponzoñas" han arribat a la terra! El fi de la saga està aquí amb tots els superherois de Nova York bregant amb simbiontes, "ponzoñas" i tot el que es fiqui per enmig!
I aquí finalitza el repàs dels còmics de Veneno que m'he llegit aquests dies. Trobareu altres a la nostra taula temàtica del personatge, però sobre aquests no vos puc contar res!
Gràcies per la vostra atenció!

Jaume Albertí